top of page
Sök
  • Skribentens bildMireille Andersson

Alla behöver talanger

I många år har jag rekryterat unga studenter och talanger till de företag jag arbetat på; SEB, Volvo; Lindorff mfl. Varför? Jo, för att de unga talangerna har mycket snabbt lärt sig komplexa arbetsuppgifter, blivit skickliga och lojala medarbetare och så småningom kunnat plockas upp som kunniga specialister och i ledarroller.


Genom att ständigt och systematiskt fylla på med unga, hungriga, engagerade och entusiastiska killar och tjejer, så har det alltid funnits duktiga medarbetare att välja mellan när en lucka uppstått, tex då en mer senior medarbetare i företaget valt att gå vidare i karriären. På så vis har vi sluppit långa och dyra rekryteringsprocesser, liksom den risk och tid det medför när en helt utomstående person skall läras upp, inte bara i arbetsuppgifter utan också när det gäller kultur och värderingar i företaget.


Därför är Talent Eye en så viktig aktör när det gäller att bistå företag och organisationer att på bästa sätt säkra sin talangförsörjning långsiktigt. Alla vet att vi behöver attrahera och behålla våra talanger men alla lyckas inte med det. Hur lyckas man då?


Det kan vår talang Anna Sandäng, i detta nu på väg mot stort äventyr i Shanghai, berätta:

Ge dem riktiga och motiverande arbetsuppgifter, ge dem gott ledarskap, ge dem utrymme för att vara entreprenöriella och stå för värderingar och en företagskultur som får dem att känna att de är med och förbättrar världen!

Ditt företag kan förbättra världen och dina talanger kan förbättra ditt företag.122 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page