top of page
Sök
  • Skribentens bildMireille Andersson

Emalg och FinTech, eller rättare sagt treasurytech

När jag startade Emalg hade jag fintechmarknaden i sikte.

Min vän Monica Renstig skrev 2015 boken ”Världsklass, men hur skall världen veta” om det svenska fintechundret och hur de flesta fintechbolag kämpade med att växa och anskaffa kunder. Det menade jag att Emalg skulle kunna hjälpa dem med.


När SealFX kontaktade mig sommaren 2017 för ett samarbete blev jag alltså mycket intresserad. Det första som var viktigt för mig var att tjänsten som fintechbolaget tillhandahåller verkligen ändrar något, och i det här fallet var det en världsunik tjänst inom valutahantering. Mitt andra och sista kriterium var att personerna bakom tjänsten förstod sin marknad, regelverken och hur finansiell verksamhet drivs. SealFX har grundats av tre mycket seniora personer, Ola Manteus, Marie-Louise Jarl Klintemar, båda med bakgrund i försäkringsbranschen och med stor digitaliseringserfarenhet, och Sven Stenberg som drivit valutahandel och automatiseringsprojekt för valuta.


Nu lanserar SealFX sin världsunika molntjänst som digitalt automatiserar valutasäkringar . Treasurytech fanns inte innan men NU är det vi som ”disruptar” valutahandeln.

Jobbar du inom Treasury? Inte hänt så mycket annat än massa nya regelverk de senaste åren? Nu händer det, hör av dig så visar vi mer!69 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page