top of page
Sök
  • Skribentens bildMireille Andersson

Myter om försäljning: Alla köper mest värde för pengarna

Som mina läsare nu vet har jag ju haft en del olika uppdrag inom försäljning och kundhantering och inte sällan har uppdragsgivare haft fasta idéer om vad och hur man bäst säljer.

Tex. har jag ofta stött på att just det egna företagets erbjudande skulle vara mer värt i pris för kunder än andras. Och om det stämmer är det ju upp till säljarna att klara av att påvisa detta höga värde för kunden, så att företaget kan tjäna mer pengar.

Men nu vet vi ju alla, efter Richard Thalers Nobelpris, att det är människor som köper och vi är inte rationella. Om jag har förstått rätt skulle nämligen ingen i så fall köpa en I-phone, eftersom det lär finnas tekniskt bättre telefoner som är betydligt billigare.

Ändå envisas många med att tro att det är just vi som är det nya Apple, eller Mercedes för den delen. Men det är inte alla som klarar det. De som verkligen förstår hur vi alla köper med våra känslor och sedan rationaliserar, lyckas hitta en bra förklaring varför just deras dyra årgångsvin är värt det dubbla priset, det är de som lyckas. Om du höjer det uppfattade värdet på ditt erbjudande, så kan du alltså sälja mer till samma pris. Kanske också en idé om man vill växa?

Alla vill växa!


62 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page