top of page
Sök
  • Skribentens bildMireille Andersson

Myter om försäljning: Flest möten vinner

Häromdagen berättade min vän Kaj för mig att han i unga år varit den bästa försäljaren på sitt företag, mätt i antal kunder, affärer och förstås intäkter.


Men ändå var säljchefen inte nöjd för han hade nämligen inte nått målet för hur många möten man skulle ha. Betalar mest möten lönen, kan man undra.


Min egen slutsats är att om det vore så enkelt att matematiken gäller: 1000 samtal ger 100 möten ger 10 affärer, ja då skulle alla kunna sälja lika mycket. Vem som helst kan sälja, bara man följer den matematiska regeln.


Men nej, efter 30 års säljarbete för olika företag som SEB, Volvo och Lindorff, det är inte mängden möten man har utan kvalitén på aktiviteten som gör skillnad. Med rätt HUR vi gör, kan man öka antalet affärer på de gjorda möten från 10 till 50. Absolut, det har jag varit med om, och på så vis är det vissa som lyckas att mångdubbla sin tillväxttakt.

Med rätt HUR vi gör, kan man öka antalet affärer på de gjorda möten från 10 till 50.

Snart kommer ovan Nämnda Kaj, som heter Hattenhauer i efternamn, Elinor och Johan Falkman och jag att lansera ett helt nytt träningskoncept för att hjälpa dig, ditt företag eller organisation att skapa ert bästa HUR. Håll utkik!30 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page