top of page
Sök
  • Skribentens bildMireille Andersson

TreasuryTech och ReguTech

Som jag redan skrivit har jag länge haft intresse för fintechföretagen. Jag gillar att de utmanar de traditionella stora aktörerna, främst banker, kommer med nya lösningar inom betalning som möjliggör och förenklar för mindre företag att bli e-handlare, nya rådgivnings-och placeringslösningar och annat. Jag är kund hos flera av dem och följer med intresse.


Förutom betallösningarna så är ju de flesta lösningarna, som appar som Tink och Lysa, investeringsföretag som Lendify och Pepins, för det mesta riktade mot privatpersoner. Mycket välbehövligt med nya, billiga och smarta affärsmodeller.


Men nu börjar vi också utmana lösningar som riktar sig mot företagen. SealFX har en valutalösning och nu kommer även treasuryfunktioner och regelverkshantering att börja digitaliseras. Jag startar i år upp det brittiska företaget Prodktr i Sverige som kommer vi med nya, billiga och smarta lösningar för:

  • Regelverkshantering och uppföljning- reguTech

  • Derivathantering och värdering- treasuryTech

  • Avtal och juridiska dokument- legalTech

Efter många år inom bank och treasury vet jag att administration och uppföljning kan vara tråkigt och tidsödande, men framförallt kopplat till stora risker när vi människor gör något fel. Att digitalisera och automatisera stora mängder data och direktkoppla med affärssystem och redovisning kan bara vara en enorm förbättring. Vill du veta mer? Hör av dig!
37 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page